“Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet. Maar omdat wij niet durven, zijn dingen moeilijk.”

Seneca

3

Publicaties

Wilt u een prikkelend commentaar waar u zich mee kunt profileren? Of heeft u behoefte aan een inhoudelijke analyse van een bepaald onderwerp? Of ziet u graag dat bestaande kennis over een bepaald thema toegankelijk wordt gemaakt met een handzaam boekje of een onderhoudende website?

… Ik klim graag voor u in de pen.

Jaren was ik journalist. Zo maakte ik als radioverslaggever reportages vanuit Malawi, China, Turkije, Suriname, Bosnië en België. Lange tijd was ik eindredacteur van het illustere programma ‘Met Het Oog Op Morgen’ (’s avonds laat op Radio 1). In 2005 publiceerde ik het boek ‘Missie met missers’ over ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking in Sub Sahara Afrika. Daarna heb ik afstand genomen van de journalistiek, maar niet van het schrijven. Zo was ik in recente jaren eindredacteur van de Globaliseringsreeks, publicaties die op toegankelijke wijze uitleggen hoe grote mondiale thema’s Nederland en de Nederlanders raken.

Ik doe dit alles inhoudelijk onderlegd en met een journalistieke aanpak. Ik zet graag mijn brede netwerk in. En ik ben ‘verbindend’: ik verbind mensen en organisaties. En ik doe dat met flair: een inhoudelijk sterk debat kan ook spannend en onderhoudend zijn. Werken aan een mooiere wereld kan en moet veel positieve energie opleveren.

Voelt u zich aangesproken? Heeft u een spannend idee waar u over wilt sparren? Of kunt u steun gebruiken bij een debat, publicatie of project? Neem dan vooral contact met me op:

contact@peterheintze.nl 

+ 31 (0) 6 22211225

1443897926_linkedin